Winkeluitbaters bedreigd vanwege N-VA affiches

Op 9 oktober 2012

Winkeluitbaters bedreigd vanwege N-VA-affiches

 

In de Statiestraat worden twee allochtone uitbaters van een nachtwinkel en een snackbar bedreigd omdat ze verkiezingsaffiches van N-VA aan hun winkelraam hebben hangen. "Sinds we dat deden, komen enkele mannen het ons lastig maken. Vandaag (gisteren, nvdr.) probeerden ze met een steen het raam in te gooien."

Murad Gholi, uitbater van de nachtwinkel op nummer 30, en Essam Al-Galal, uitbater van de snackbar op nummer 23 van de Statiestraat, worden sinds enkele dagen geviseerd door enkele autochtone mannen. "Enkele dagen geleden kwam een man in mijn winkel die zei dat hij op het districtshuis werkte", zegt Murad. "Hij vroeg me waarom ik N-VA-affiches had opgehangen. Hij zei ook dat ik die affiches beter kon wegdoen. Ik heb de man wandelen gestuurd."

In de snackbar aan de overkant van de straat, waar ook N-VA-affiches hangen, kwamen er ook twee mannen binnen. "Ze zeiden me dat ik de affiches moest weghalen", zegt Essam. "Ze begonnen zelfs te discussiëren met mijn klanten. Waarom ze hier nog kwamen nu ze wisten dat de baas voor de N-VA was? Ik heb die affiches toen weggehaald, maar zondag heb ik ze teruggehangen. Vandaag (gisteren, nvdr.) zag ik die mannen weer aan mijn uitstalraam passeren. De ene sloeg met zijn vlakke hand keihard op het raam, de andere gooide een steen. Mijn etalage is wat beschadigd, maar gelukkig niet kapot. Maar ik ben bang dat die mannen gaan terugkomen. Misschien moet ik die affiches weghalen." Murad en Essam dienden nog geen klacht in bij de politie. "Als ze terugkomen, doen we dat" (FM)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is