N-VA wil veilige en leefbare Gitschotellei

Op 9 januari 2011

De Gitschotellei moet een stuk veiliger en leefbaarder worden. De straat is een belangrijke verkeersader, die Berchem extra muros via Borgerhout met Deurne verbindt. Maar de Gitschotellei is eveneens een woonstraat en een winkelstraat.

De bewoners van Groenenhoek maken zich terecht zorgen. Het fietspad ligt vlak naast de trambedding, er wordt vaak te snel gereden, er zijn gevaarlijke kruispunten en er wordt geklaagd over geluidsoverlast als auto’s en vrachtwagens over de kasseistroken denderen.

De N-VA districtsraadsleden Ilse Jacques(Berchem), Patrick Paredaens (Borgerhout ) en Bart De Vos (Deurne) willen dat een ernstige verkeersstudie wordt gemaakt die een antwoord kan geven op de bezorgdheid van de bewoners.

Wij stellen alvast volgende maatregelen voor:

  1. Veilig fietsen door een natuurlijke scheiding aan te brengen tussen trambedding en fietspad, dat beter naast het trottoir kan liggen.
  2. Het autoverkeer mag best wat trager door de rijweg iets te versmallen en de kruispunten te verhogen.
  3. Geluidsoverlast moet bestreden worden door de snelheid van het verkeer te beperken en door een geluidsdempende wegbedekking.
  4. Het zou beter zijn de trams weg te houden uit de Cruyslei (districten Borgerhout en Deurne) en in plaats daarvan de tramlijn door te trekken naar de Drakenhoflaan en de Boekenberglei.

Wij steunen in elk geval een spoedige heraanleg van een veilige en vlotte Gitschotellei.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is