N-VA wil Wolvenberg openhouden voor Berchemnaar

Op 5 december 2011

Naast Wolvenberg zijn er in dezelfde hoek van de stad nog het Villagaspark en het Leeuwerikpark. Voor het Villegaspark ligt zelfs een investeringsbudget klaar bij het district Berchem. Er bestaat echter onduidelijkheid over een mogelijke heraanleg omdat de beheersovereenkomst tussen de diensten van het ministerie van Financiën en de stad
reeds in 2006 was verlopen.

GEEN BESTEMMINGSWIJZIGING
De stad Antwerpen ving bij de eerste verkoopronde van het domein Wolvenberg bot maar hoopt nu tijdens de tweede ronde wel de buit binnen te halen. Voor een nieuwbouwproject valt in elk geval niet te vrezen. Het domein is beschermd natuurgebied, wat de aankoop voor promotoren minder aantrekkelijk maakt. Schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) heeft eerder al aangegeven dat er zeker geen bestemmingswijziging aan het domein gegeven zal worden indien het in handen valt van privé-investeerders.

ONGEREPT STUKJE NATUUR
Indien het domein Wolvenberg in handen komt van een privé-eigenaar, is het ergste wat kan gebeuren dat deze het domein afsluit voor bezoekers, zegt de schepen. Van Campenhout belooft de inwoners van Berchem het haalbare te doen om ervoor te zorgen dat de Berchemenaar ook in de toekomst kan blijven genieten van dit ongerept stukje natuur.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is