N-VA Antwerpen wil met werkcharter jongeren aan de slag krijgen

Op 6 september 2012

"We hebben verschillende statistieken bekeken", zegt Koen Kennis, die een derde plaats heeft op de N-VA-lijst Stad Antwerpen.

"Op basis daarvan zien we dat de werkloosheid in Antwerpen sneller stijgt dan in Vlaanderen, zeker bij Antwerpenaren van allochtone origine. Tegelijkertijd neemt het aantal vacatures in Antwerpen toe, tegen de Vlaamse trend in. Op die manier creëren we samenlevingsproblemen".

Aan die paradox wil de lokale N-VA-afdeling iets doen. "Na gesprekken met zowel jongeren als werkgevers zijn we op het idee gekomen om een Werkcharter op te stellen. Daarmee onderschrijven jongeren dat ze absoluut willen werken en willen bijleren", klinkt het.

"Maar ook werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Er bestaan heel wat vooroordelen, en we moeten blijven benadrukken ze niet mogen selecteren op afkomst of huidskleur".

Verder vindt de partij dat de activerende organisaties beter gecoördineerd en gestroomlijnd moeten worden, een taak die meer lokaal aangestuurd en gecontroleerd moet worden.

"Ouderen worden niet vergeten. Op Vlaams niveau wordt het beleid daarop afgestemd, maar we willen vooral dat jongeren meteen aan de slag kunnen, en niet in een werkloosheidsval terechtkomen", aldus Kennis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is